Darmowa dostawa od 200,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Monostearynian glicerolu

Monostearynian glicerolu właściwości

Jest to organiczny związek chemiczny stosowany głównie jako emulgator. Jest bezbarwną, bezwonną, słodkawą substancją o właściwościach higroskopijnych. Występuje również naturalnie w ciele człowieka. Wchodzi w skład wielu kosmetyków oraz produktów spożywczych.

Monostearynian glicerolu działanie

  • wspomaga nawodnienie komórkowe,
  • wykorzystywany jako dodatek do żywności, jako zagęstnik czy konserwant lub w celu uzyskania gładkiej struktury.

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel