Kwas ferulowy

Kwas ferulowy właściwości i występowanie

Kwas ferulowy jest pochodną kwasu cynamonowego.

Występuje w roślinach, sieciuje polisacharydy i zapewnia w ten sposób sztywność komórek roślinnych.

Kwas ferulowy działanie i zastosowanie

  • jest antyoksydantem
  • wspiera układ odpornościowy
  • posiada właściwości lipotropowe - wykorzystywany jest w niektórych spalaczach tłuszczu
  • ponadto wykorzystywany jest w kosmetologii, przypisywane są mu właściwości odmładzające
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel